Brf Ida & andra engagemang

Brf Ida i Malmö – Sveriges mest kända bostadsrättsförening

Efter att ha separerat 2017, flyttade jag till brf Ida Rosengård, något jag velat göra länge. En månad senare visade det sig att bostadsrättsföreningen blivit plundrad på ca 200 milj kr, och ett halvår senare var jag ny ordförande för föreningen, medan den gamla ordföranden satt häktad för mutbrott och trolöshet mot huvudman.

Att vara med och reda upp denna situation är fantastiskt lärorikt, förvånansvärt roligt och djupt oroande. Jag upptäcker hur vanliga, seriösa företag hittar sätt att fakturera mer än de ska av vanliga bostadsrättsföreningar.

Läs mer om Ida på www.brfida.se.
Följ krisen i Ida på www.sydsvenskan.se/story/krisen-i-brf-ida.
Följ tips kring hur brfer luras att betala för mycket på www.facebook.com/blasenbrf.

 

MIP – Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation

I februari 2014 fick jag förtroendet att som ordförande leda MIP, paraplyorganisationen för alla ideella föreningar i Malmö. Malmö Ideella har mer än 260 medlemsföreningar. Vi agerar röstbärare samt tillhandahåller service och utbildning åt föreningslivet i Malmö.

Läs mer på mip.org.se.

 

Hassela Solidaritet
Hösten 2013 avgick jag som förbundsordförande för Hassela Solidaritet, efter 12 år i organisationen.

Hassela Solidaritet är en medlemsorganisation som arbetar för att se till att ingen ung människa behöver fastna i missbruk, kriminalitet eller utanförskap.

Jag började i Hasselarörelsen som utbildare år 2001. Att utbilda och leda processer med elever, skolpersonal och rektorer på skolor runtom i Skåne var under många år min huvudsysselsättning. Jag lärde mig massor om att leda utvecklingsprocesser med grupper av Cilla Dahl-Andersson, ansvarig för utbildningar och senare förbundsordförande, om ledarskap av Jan-Åke ”Flax” Eriksson, ansvarig för Hassela Skåne AB, om engagemang av alla andra anställda i Hassela och av alla elever, lärare och andra skolmänniskor jag möter.

2006 började jag driva förebyggande projekt för Hasselas räkning och startade då upp ett projekt- och utbildningskontor i Malmö.

2009 var jag med och grundade föreningen Hassela Helpline. Idag driver Hasselas medlemsorganisation en mängd intressanta och viktiga verksamheter

 

Läs mer

www.hasselasolidaritet.se
www.hasselahelpline.se
www.laganda.nu
Diskussionscirklar med invandrade föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.